סכרת ופעילות גופנ ית קובי עזרא | Publisher
מאמרים ותוכן איכותי להפצה חופשית ברשת

שלום, אורח

זכור אותי

שחזור סיסמא

קטגוריות


סכרת ופעילות גופנ ית קובי עזרא

פורסם בתאריך 10/05/2008 ע"י יעקב עזרא בקטגוריה תזונ ה | צפיות: 2471 | התחבר לדירוג המאמר

תגיות המאמר: סכרת ופעילות גופנ ית, תזונ ה, תפריט, דיאטה, חיטובים, חיטוב, הרזייה, הרזיה, השמנ ה, שמן, שומנ ים, שריר, שרירים, פיתוח גוף, אנ טי אייגינ ג, דחיית תהליכי הזקנ ה, שימור האנ רגיה, בריאות, תוכלת החיים, ויטמינ ים, מינ רלים, תוספי מזון, חלבונ ים, פחמימות, קלוריות, קריא

סכרת- רקע:

חומר הדלק העיקרי של גופ× ו הוא הגלוקוז. הגוף מפיק א× רגיה בעיקר מגלוקוז אכ אי× ו יכול להשתמש בגלוקוז ללא האי× סולין.

האי× סולין הי× ו הורמון חלבו× י שתפקידו העיקרי הוא להכ× יס את הגלוקוז לתאי הגוף, שם יעבור הגלוקוז פירוק וישמש לייצור א× רגיה ה× חוצה כמעט לכל תהליכ המתקיים בגופ× ו.

רמת הסוכר ה× ורמלית שתריכה להיות בדם × עה בין 70-120 מ"ג%.

בחיי היומיום הגוף יודע לווסת את רמות הסוכר בדם ולשמור על ערכים תקי× ים לבדו ללא כל התערבות חיצו× ית.

הוא עושה זאת ע"י מערכת משובים כימית הקיימת בכל מקום בגוף ועוזרת לווסת גם תהליכים אחרים בגוף.

כאשר רמת הסוכר בדם עולה, מקבל הלבלב מסר כימי שגורם לו להפריש אי× סולין שמכ× יס את הסוכר לתאים, וכאשר הסוכר בדם × מוכ, מפריש הלבלב גלוקגון אשר אחראי על פירוק סוכר ממאגרי החרום של הגוף והעברתו לתאים.

סכרת- המחלה:

מחלת הסכרת מוגדרת כמצב בו הגוף אי× ו מצליח לשמור על ערכים תקי× ים של סוכר בדם.

יש× ם ש× י סוגים של סכרת:

סכרת type 1: ידועה גם כסכרת ה× עורים, מתגלה בדר"כ בא× שים צעירים ובקרב מתבגרים. המחלה ידועה כמחלה אוטואימו× ית( הגוף מזהה את הלבלב כגוף זר והורס אותו) שאין לה תרופה. חולי סכרת מסוג זה × וטלים אי× סולין למשכ כל חייהם.


סכרת type 2: מחלה זו × פוצה בעיקר בקרב האוכלוסיה המבוגרת , ויכולה ל× בוע ממס' סיבות:

* הזדק× ות הלבלב- תאי הלבלב × הרסים במשכ הש× ים ולכן קורה מצב בו הלבלב אי× ו יכול לעמוד בדרישות הגוף וכושל תחת העומס. מצב זה יטופל בדר"כ ע"י כדורים אשר מעודדים את הלבלב להפריש יותר אי× סולין.

כאשר הטיפול הרגיל יפסיק להשפיע והסוכר יצא מאיזון , יצטרף החולה לקחת אי× סולין.

 

* השמ× ת יתר חריגה- כאשר יש מצב של השמ× ת יתר חריגה יכול להיות מצב שבו הלבלב אי× ו יכול לעמוד בדרישות הגוף, אכ מצב זה ייפתר בדר"כ ע"י הורדת המשקל העודף ושמירה על תזו× ה × כו× ה ומאוז× ת. מצב זה בדר"כ אי× ו דורש טיפול מיוחד והוא הפיכ.

* עמידות הגוף לאי× סולין- הגוף מפתח עמידות לאי× סולין ואז האי× סולין אי× ו משפיע ואי× ו מצליח להכ× יס את הסוכר לתאים.

כמו שהוזכר קודם הגוף אי× ו יכול להשתמש בסוכר ללא אי× סולין ולכן מצב זה יחייב טיפול הולם, גם של שמירה על תזו× ה × כו× ה וגם טיפול תרופתי( תלוי בחומרת המצב).

* סיבות × וספות – סיבות × וספות אשר יכולות לגרום להתפתחות סכרת מסוג זה הן: ג× טיקה( סיפור של סכרת במשפחה), לחצים ומתחים לאורכ זמן וכד'.

מחלת הסכרת הי× ה מחלה קשה ואפילו קטל× ית אשר אי× ה מקבלת את ה"כבוד" המגיע לה.

המחלה × פוצה בעיקר העולם המערבי והמודר× י.

בין כל תופעות המחלה, עלולה הסכרת לגרום לעיוורון, מחלת כליות, שיתוקים, פצעים שלא מגלידים, ארועים מוחיים, מחלות לב ואפילו למוות .

 

מחקרים הוכיחו שפעילות גופ× ית יכולה להפחית את הסיכויים לחלות בסכרת, לשפר את הע× ות הגוף לאי× סולין, להוריד את רמות הכולסטרול בגוף ואפילו למ× וע מחלות לב וכלי דם.

אכ למרות שפעילות גופ× ית מומלצת גם לחולי סכרת, יש× ם כמה אמצעי זהירות שעל חולי הסכרת לקחת בחשבון לפ× י התחלה של פעילות גופ× ית:

 

* התייעצות עם הרופא המטפל לפ× י תחילת הפעילות וביצוע בדיקות מקיפות לבדיקת כשירות החולה לבצע פעילות.

 

* לבדוק את רמת הסוכר לפ× י האימון ואחריו.(אם גבוהה מ300-400 לפ× י האימון, לא לבצע את האימון).

 

* לאכול כשעה עד שעה וחצי לפ× י אימון

 

* לדאוג שתמיד יהיה משקה מתוק או סוכר כלשהוא בהישג יד.( קולה עושה את העבודה מצוין במקרה כזה).

 

* לדאוג לשתות המון מים- חולי הסכרת × וטים לאבד מים הרבה יותר מכל אדם בריא ממוצע ולכן יש להקפיד על שתיה מרובה כדי למ× וע מצב של התייבשות.

 

* לוודא שבכל אימון יש× ו מדריכ צמוד או שותף.

 

***** על חולי הסכרת מכל סוג, חלה האחריות המלאה על דיווח לצוות המאמ× ים על המחלה מאחר ואי אפשר לראות סימ× ים חיצו× יים למחלה ולכן על החולים לדווח עליה ולדאוג שהפעילות תתבצע בפיקוח מקצועי ומיומן.

 

מצבים מסוכ× ים בסכרת:

 

היפר גליקמיה:

 

מצב בו רמת הסוכר בדם עולה הרבה מעל הערכ ה× ורמלי.

תופעה זו אי× ה מסכ× ת חיים בטווח הקרוב, אכ עלולה לגרום לסיבוכים מסכ× י חיים בטווח הרחוק כמו התקפי לב, ארועים מוחיים וכד'.

 

 

היפו גליקמיה:

 

מצב בו הסוכר בדם יורד הרבה מתחת ה× ורמל.

מצב זה מסכן חיים ועלול לגרום אפילו למוות בזמן קצר. המוח הא× ושי אי× ו יכול לתפקד ללא סוכר. סימ× י התופעה ה× "ל יכולים להשת× ות מחולה לחולה ויכללו:

בלבול, אי-שקט, גסות רוח, חולשה, אבדן הכרה ואפילו מוות.

כאשר מגלים תופעות כאלו בזמן והחולה עוד בהכרה, × יתן לתת שתיה מתוקה ושוקולד או כל סוכר פשוט אחר ולהעלות חזרה את רמות הסוכר ללא צורכ בטיפול תרופתי.

הבעיה ברוב מכו× י הכושר כיום שלא × יתן לבדוק את רמת הסוכר ומלבד זאת אין פיקוח רפואי מספיק על המתאמ× ים ולכן קשה לעקוב אחרי חולי הסכרת.

אז א× א מכם, כל חולי הסכרת מכל סוג שהוא, דווחו לאחראי במכון הכושר ודאגו לשמור על כללי הזהירות שצוי× ו במאמר זה כדי למ× וע מצבים מזיקים ולא × עימים לכם ולסביבה.

והכי חשוב אל תוותרו על הפעילות הגופ× ית.

אודות יעקב עזרא

יעקב עזרא

התחבר לשליחת תגובה

לא פורסמו עדיין תגובות למאמר זה

RSS | הנחיות כתיבה | שאלות נפוצות | מאמרים מובילים | מאמרים אחרונים | הכותבים המובילים | צור קשר